Muziekfestival


14,15,16 Juni 2024

Muziekfestival

14,15,16 Juni 2024

Surfplas Krimpen aan de Lek

Programmering volgt

Zaterdag 20:45 - 21:30: Het Dijkt

  • Binnen

Het Dijkt - Dé Dijk tributeband

Waar waardering voor een band al niet toe kan leiden. In 2015 besloot een aantal muziekvrienden een coverband op te richten om een hommage te brengen aan hun favoriete Nederlandstalige band: De Dijk. De top van de nederpop. Een swingmachine die dampende blues, groovende soul, opzwepende rhythm and blues en stampende rock and roll produceerde. Kortom, een band die een tributeband verdient.

Het idee in 2015 was om het project met de titel Het Dijkt met een eenmalig optreden af te ronden. Dat eenmalige is niet gelukt, en het afronden ook niet. Het enthousiasme in de zaal en binnen de band was zo groot, dat er van stoppen geen sprake kon zijn. De band werd uitgebreid met blazers en in deze samenstelling wordt sindsdien met grote regelmaat door het hele land opgetreden. In kroegen, in zalen, op privéfeesten in tuinen en huiskamers, op kerkpleinen, op bedrijfsfeesten, op grote en kleine festivals: geen plek is te gek voor deze coverband. En overal gaan de pannen van het dak. Of we nu met de complete band op een festival spelen of met ‘Het Dijkt klein’ op een kleinere locatie.

Naast de grote hits halen ook minder bekende nummers het repertoire van Het Dijkt. Zolang het swingt of ontroert, is het goed. En eigenwijs als we zijn, gieten we heel af en toe ons eigen sausje over de muziek: niet alleen naspelen van, maar ook spelen met de muziek van De Dijk. Het moet dijken, zowel op het podium als in de zaal of op het festivalterrein. En als Het Dijkt, dan Dijkt het goed.